Vihdoin olen päässyt nukketalon pintamaaliin. Niinkuin oikein muistin, se on vähän vauvankakan ruskeaa. Tarkoitus olisi vielä toiseen kertaan maalata ja uskon sen riittävän tähän pinnan peitoksi. Mielessäni oli ripotella pintaan hiukan siilattua merihiekkaa, mutta pussi pahus on jossain kellarissa. Sain aikoinaan yhdeltä posliininmaalaaja mieheltä pussillisen siilattua merihiekkaa ja olen sitä säilyttänyt jo toistakymmentä vuotta. Siilaamisessa on ollut kova homma!

Aikaisemmassa nukketalossani tästä hiekasta oli tehty oven edustan terassi. Hiekka oli ripoteltu erikeeperin päälle ja siitä tuli hieno. Nyt en vain tiedä voiko tuota vesiliukoista erikeeperiä levittää liotinpohjaisen maalin päälle, vai alkaako liima kupruilla ja hiekka sen myötä. Taidan siis toistaiseksi jättää sen hiekan laittamatta ja testaan sitä joskus myöhemmin.

Nuo reunan pykälät???vai mitä lie ovat? Ne ovat minulle pieni tenkkapoo. Luulen maalaavani ne mustiksi, kuten teen katollekin, mutta ovat niin pahuksen pieniä osia että alkaa kättä vipattamaan kun on niin pieneen pensseliin tartuttava. Pelkään, että saattaa tulla aikamoista sotkua.

Ikkunalautoja koetin poistaa maalauksen tieltä, mutta ei onnistunut. En myöskään suojannut maalarin teipillä. Niinpä toivon valkoisen maalin peittävän lautoihin jääneet ruskeat läntit. Tärpättiliukoinen maali on saanut silmäni vuotamaan ja olen pienessä tärpätti huurussa nykyisin monena iltana. Ihanaa, kun saa vihdoin maalaukset tehtyä ja pääsee maalailemaan vesiliukoisella maalilla portaita.

Nukkeja en ole vieläkään ryhtynyt väsäämään. En vain ole ennättänyt ja oikein ei ole sitä inspiraatiotakaan löytynyt. Mistäs sen saisi hankittua?