Kävin maalikaupassa ja ostin maalit sekä kasan siveltimiä ja santapaperia. Siveltimiä minulla oli ennestäänkin, mutta kalliita sellaisia ja päädyin maalikaupan hiukan huokeampiin ratkaisuihin. Tuli pohjamaali, joka on valkoista ja sillä on tarkoitus maalata nukketalon maalattavat sisäseinät ja ulkopinta ensin yhteen kertaa ja sitten vasta kunnon sisustusmaalilla.

Sisämaaliksi ostin valkoista ja nyt kun vielä saisin mietityksi mitkä osat vaativat maalia ja mihin tulee suoraan tapetti, niin hyvä olisi. Ajattelin maalata nukketalon aukenevat oviseinät valkoisiksi suoraan ja sitten kun pääsen sisäosiin mietiskelen niiden mahdollista maalausta ja tapetointia. Talon ulkoväritykseksi tuli sitten ruskea. Ei kai mitään silmiä hivelevää maalia, mutta uskoisin sen värin istuvan asuntoni sisustusratkaisuihin paremmin, kun keltainen, jota himoitsin ensin. Ja voihan talon väriä vaihtaa mikäli ruskea on ihan kissankakan väriä.

Ex mies kävi viikonloppuna sahaamassa lisää ikkuna-aukkoja. Minulla oli jo valmiina muutamia kehyksiä, joiden mukaan aukot sitten sahattiin. Kehykset on jostain Tiimarin valokuvakehyksistä aikaisempaan nukketalooni varatut, mutta niistä saatiin nyt tähän taloon sivuikkunat. Hiukan ovat eri kokoiset ja näköiset, kun nämä alkuperäiset, mutta se ei haittaa. Tämähän on talon sivupuoli eikä paraatipuoli. Maalaan kehykset valkoiseksi, kuten kaikki muutkin ikkunat ja mahdollisesti myöskin sisäovet.

Sahatuista ikkuna-aukoista ei ihan tasaisia tullut ja niitä joudun vielä siistimään ja pokat sitten saavat peittää loput vinoudet. Ei ollut enää oikeita välineitä tallessa tällaiseen pieneen rakenteluun ja päätin että näillä välineillä mennään mitä nyt on. En raaski ostaa yhtä kertaa varten kaiken maailman kommervekkikoneita. Aikoinaan niitä oli meillä paljonkin, mutta erossa joutuivat miehelle ja tämä antoi pois tai hävitti tarpeettomana. Siinä taas näkee, että kaikki tarpeetonkin pitää säästää, sille on vielä joskus käyttöä. Hyvä, kuitenkin että ikkunat saatiin.

Lähipäivinä olisi sitten ensimmäisten maalausten vuoro ja siinä sitä onkin miettimistä missä säilyttää vielä pintamärkää maalia. Toivottavasti ei ihan kamalalle haise, kun on liuotinpohjaista. Saa keittiön pöytä toimittaa nyt arkartelupöydän virkaa jonkin aikaa. Täytyy ehkä ruveta syömään olkkarin pöydän ääressä tilanpuutteen vuoksi seuraavat lähiviikot.

Mutta...kuka talossani tulee asustelemaan? Sitä en vieläkään tiedä ja mielessäni elää useitakin ajatuksia. Niitä välillä mietiskelen.