Maalari on talossani ahertanut. Nyt on katto maalattu ja ulkoseinien kulmalaudat mustalla. Taloon tuli kaksi kerrosta pintamaalia ja se saa minusta riittää. On niin pahan hajuista että mielelläni siirryin vesiliukoiseen valkoiseen maaliin ja maalasin ikkunapuitteet, mutta...

Sen verran käteni vapisee ja nuo pienet kohdat ovat olleet hankalia ja tuota ruskeaa liuotinpohjaista on roiskunut ikkunapokiin, niin eipähän joka paikassa sitten tuo vesiliukoinen oikein pysynyt. Olisi pitänyt hioa ruskeaa maalia pois, mutta nuo niveleni eivät ihan mielellään siihen hommaan yhdy. Joten maalasin vain päälle ja kokeilen vielä toiseen kertaa maalata, jos sitten peittävät enemmän. Sitten teen niinkuin arkkitehdit yleensä: peitän sottakohdat köynnöksellä. Sellainenkin on sitten jostain tehtävä.

Nuo mustat kulmalistat/tiilet? Ne olivat myös vaikeita kohteita minulle. Ensinnäkin en nähnyt lasit päässä kaikkia pikkukolosia ja sitten jouduin laittamaan lukulasit päähän ja en nähnyt metriä pidemmälle. Hyvä kun maalipurkin reunalle yletyin näkemään. Nyt ovat kuitenkin maalattu ja vielä on edessä uusintamaali noihin ikkunoihin.

Vielä puuttuu portaista ja kuistista maalit. Ne olen jättänyt viimeisiksi. Kuistin maalia vielä mietin ja portaat tulevat valkoisella vesiliukoisella. Mietin pitkään portaiden maalia, mutta päädyin sitten tuohon valkoiseen. Saa sitten nähdä kuinka sopivat kalusteisiin. Ne kun ovat tummaa "mahonkia". Saahan ne portaat sitten vaikka myöhemmin maalattua jollain muulla värillä.

Maalausten jälkeen taidan koota taloa hiukan, että näen kuinka lopulliseen kohtaan nuo huoneiden lattiat tulevat. Ennen varsinaista kokoamista laitan varmaankin tapetit seiniin ja paeria kattoon. Jonkin verran noita tapettipapereitakin on, mutta lisää on mentävä hankkimaan. Nämä ostin ikäänkuin malleiksi, joita sovittelen huoneisiin. Mietin vain millähän liimalla tuo tapettien laitto onnistuu. Selviänkö erikeepperillä vai onko lähdettävä jytympään aineeseen?

Tässä sitten malleja. Vähän värit vääristävät. Tuo pikkukukallinen oikealta on keltaista. Ajattelin rouvan huoneeseen sitä. Lopullinen päätös syntyy varmaan kaupassa, kun menen tapetteja ostamaan ja samalla hankin listaa sisäikkunoihin ja kynnyslistoiksi. Talossa tuntuu olevan ihan yhtä paljon hommaa kun oikeassakin asunnon remontissa!