Alkaa jo kiire olla pintamateriaalien laitolla, jos meinaan jouluksi talon saada jotenkuten kasaan. Eilen liisteröin keittiön ja alakerran kattoihin paperia ja aika suttua tuli. Tuo hankkimani ihana kullan värinen kattopaperi on aika ohutta ja kovalla kädellä kun sitä kosteana liikuttelee tai pyyhkii, niin rikkihän se menee. Vaikka kuinka varovasti koetin silitellä liisterikuplia paperin alta, niin sain hinkattua sen rikki.

Liiskasin sitten vain palan paperia päälle ja toivon, ettei kukaan kurki liikaa kattoja. Koska lamput ovat jo kiinnitettynä kattoon on myös sen vuoksi aika vaikeaa saada tuo paperi oikeaan kohtaan . Yhden kerroksen olen nyt saanut päällystettyä ja kenties tänään vielä toisen.

Olen nyt koonnut taloa pelkkien väliseinien avulla ja tarkistanut valojen toimivuutta. Tuikkii ihanasti! Mietin yhä ovien maalaamista valkoisella, mutta epäröin silti. Tykkään itse tuosta puun värisestä ovesta ja ainahan ne voi maalata jälkeenpäin. Puun pintaa on sitten vaikeampi saada takaisin.

Portaat ovat valkoiset ja samoin ulkoikkunoiden puitteet. Vähän sekavalta näyttää ja sitten vielä sekavammalta, kun huonekalut tulevat taloon jossain vaiheessa. Tuskin jouluksi saan huonekaluja vielä paikoilleen. Ajattelin nuo paraatipuolen ikkunatkin vasta vuoden vaihteessa saada paikoilleen. Ei ole oikein inspiraatiota lähteä hakemaan sitä lasia lasitusliikkeestä, kun on vielä tätä oikeaa kotihommaakin tekemättä tässä joulua varten.

Lamppuja hain lisää ja vielä on urat raavittava ylimmän kerroksen kattoon. Hiisi, kun alkaa jo niveliä särkeä pelkkä ajatus. Onneksi ei ole mikään kiire saada taloa pystyyn vaan voin aivan rauhassa rakennella sitä. Ongelmana on vain malttamattomuus. Tahdon nukketaloni seisovan harjakorkeudessa joulun aikoihin vaikka ikkunatkin vielä puuttuvat. Täytyy nyt vähän hillitä tätä intoa ja säästää niveliä.

Jos kuitenkin nyt vielä vähän mallailisin sitä paperia....