Oikeastaan jo melko pitkälle olen päässyt. Talon ulkoikkunat sain paikoilleen parin yrittämisen jälkeen. Ensin kokeilin erikeepperiä, mutta ikkunathan putosit alas heti kuivuttuaan. Ei muuta kun pikaliiman kimppuun ja iskin sillä ikkunalasit pokiin kiinni ja pokat sitten ulkoseiniin. Ainakin vielä ovat paikoillaan. Samalla kun liimasin laseja pokiin, niin tuli liimattua sormiakin. Jouduin viilalla hinkkaamaan nuo pikaliiman jäänteet irti ja sormien iho oli melko arkaa päivän verran. Nuo ikkunathan ovat oikeastaan aikoinaa Tiimarista alennuksella ostettuja valokuvakehyksiä, jotka sitten vain maalasin valkoisiksi. Sivuikkunat ja etupuolen ikkunat ovat nyt eriparia, mutta minua se ei haittaa. pääasia, että ikkunat pysyvät paikoillaan.

Lasitusliikkeestä pitää jossain vaiheessa hakea ikkunalasia ja siitä leikkaan lasit sitten näihin paraati puolen ikkuna-aukkoihin. Liimaan pienellä pisaralla pikaliimalla ja varon nyt sormenpäitäni. Sekä liimalta että lasin viilloilta. Leikattu lasi kun on pahuksen viiltävää ja terävää. Täytynee varata laastaripaketti siihen viereen varmuuden varalta.

Tapetit ovat paikoillaan kaikkialta muualta, paitsi takaseinistä, koska ne tulevat taloon vasta viimeisenä. Jouduin kokoamaan taloa parikin kertaa tekovaiheessa ja niinhän siinä kävi, että toinen sivuseinä repsahti ruuvin reijistään melko pahasti. Nyt joudun poraamaan uudet reiät ja kokoan taloa vasta, kun on pakko.

Parhaillaan on menossa kattojen kunnostus. Valoja varten raavin kattoihin ohutta uraa, johon johdot uppoavat. Siinä on melko kova homma nivelrikkoisille sormilleni, mutta teen sitä hissukseen ja lepuutan sormiani parikin päivää, jos on tarvetta.

Tuossa tulevan eteiskäytävän valo ja ruokahuoneen lamppu. Johto kulkee urassa, jonka olen kirurginveitsellä tehnyt. Tavallinen teippi pitää sitten johdon paikoillaan ja päälle tulee tukipaperi ettei lamppu vedä kattopaperia sitten halki. Tukipaperi on jotain paksumpaa kopiopaperin tyylistä.

Tukipaperin liimasin erikeepperillä ja varsinainen kattopaperi sitten saa seuraavaksi vuoron. Siinä taidan käyttää liisteriä kiinnittämiseen. Ensin kuitenkin laitan kaikki katot tähän paperivaiheeseen ja sitten alan pähkäillä tuota kattopaperia. Sen paikoilleen saaminen voi olla aika konstikasta, kun nuo lamput ovat jo paikoillaan.

Niin ja tärkeää on tietenkin, että valot myös palavat! Tässä keittiön valaistusta. Kaksi alinta ovat pelkkiä pyöreitä kantoja, joihin sitten itse laitan varjostimet. Näissä lampuissa on pienet pistokkeet, joita koetin irroittaa ettei tarvitsisi porata takaseinään johtoa varten liian suurta reikää, vaan saisin pujotettua pelkän johdonpään seinästä lävitse ja sitten takapuolella olisin kiinnittänyt nuo pistokkeet takaisin paikoilleen. En onnistunut hommassa. Kaksi lamppua meni pilalle ja totesin ettei niin pieni näprääminen enää luonnistu näillä näpeillä ja näöllä. Poraan siis pistokkeen menevät reiät ja peitä ne tuolla valkoisella suojapaperilla.

Lampuista alkaa tulla pula! Muutaman lampun kannan olen ostanut, mutta nyt tekee kuitenkin mieli valmiita lamppuja ja on sitten vain mentävä lamppuostoksille nukkekotikauppaan. Elättelen toivetta saada tuo nukketalo joulunpyhinä pystyyn.

Olohuoneessa on vielä ratkaisematta tuo ongelma minne sijoitan taloni. Kävin ostamassa tason Vepsäläiseltä ja se tulee viikolla 3 vasta. Haluan kuitenkin saada tuon talon pystyyn ja väliaikaisesti joudun nyt jotain keksimään. Päätin koota sen telkkarin viereen. Saa sitten nähdä kumpaa enemmän katselen, nukketaloa vai telkkaria.