Sunnuntaina sain osat exän kanssa paikoilleen ja pääsin ihailemaan valmiiksi koottua taloa. harjannostajaisia ei vielä pidetty, mutta nekin pidetään sitten joskus. Ilman exän antamaa apua en olisi kyllä millään saanut taloa kasaan yksinäni. Suuri kiitos kuuluu

hänelle. Tässä siis talo kokonaisuudessaan. Lasit puuttuvat vielä ikkunoista, mutta jossain vaiheessa nekin laitan paikoilleen.

Tuli pieni pelko tuossa osien ollessa levällään, että levyt vääntyvät liikaa. Siksi nuo ohuet ovikappaleetkin tuli keskeneräisenä laitettua paikoilleen. Onneksi eivät olleet vielä vääntyneet. Ylin kattolevy oli hiukan kiero ja sitä jouduttiin asentamaan aikalailla paikoilleen. Samoin alimman kerroksen väliseinät olivat hiukan kierot ja se näkyy hieman kun katsoo liian tarkkaan sisälle.

Tässä talon sivuseinää. Sivuikkunoissa jo lasit ovat paikoillaan ja ovat hyvin pysyneet pokissa kiinni pikaliimalla. Pieniä paikkamaalauksia joudun vielä tekemään joihinkin kohtiin, mutta se on pientä puleerausta vain.

Tässä talon ovet selällään ja vielä joitain lamppuja levällään lattioilla ja noita portaiden kaiteita. Loppui liima kesken ja portaat ovat nyt vain sininitarran pätkillä kiinni, samoin kaiteet.

Alhaalla on sitten keittiö ja ruokailuhuone. Keskimmäisessä kerroksessa isompi sali ja työhuone. Ylhäällä on kaksi makuuhuonetta. Toinen miehen huone ja toinen naisen huone. Vinttikerroksessa on talon vierashuone ja pesutilat. Huoneiden väleissä on porraskäytävät. Saliin tein toisenlaisen systeemin, jotta siitä tulisi hieman suurempi.

Tänään jo hiukan kaivelin huonekaluja esiin, mutta kaikkea en löytänyt. Esimerkiksi salin pöytä ja tuolit ovat jossain kadoksissa ja ne pitäisi jostain jemmasta löytää. Liikaa tavaraa näyttää tähän taloon olevan ja minun on vaikea siksi päättää mitä tänne asettaisi esille, kun en ole oikein vielä selvillä talon asukkaistakaan.

Aikaisempi omatekemä nukketalo oli huomattavasti suurempi. Rakennettiin se aikoinaan exän kanssa ja se vei ison alan työhuoneestani. Kaikki nykyiset kalusteet ovat sinne hankittuja ja luultavasti tähän uuteen nukketaloon joudun jonkin verran kalusteita ostamaan lisää. Jotkin vanhat ovat hiukan kömpelöitä tähän taloon. Osan kalusteista maalaan vielä valkoisiksi ja osa taitaa saada "petsikäsittelyn" Decorlakin Dunkelbraun maalilla. Maali on vielä hakematta ja toivon, että sitä yhä on myynnissä.

Osa kalusteista on käsitelty tummalla teellä ja saatu hiukan puunväriä tummemmaksi, mutta tähän nukketaloon taitaa paremmin sopia valkoinen ja se ruskea väri.

Talon reunalistalle laitoin jo istumaan kolme pikkulintua. Kevään myöten täytyy ruveta niillekin pesää listan suojaan rakentamaan. Mielessä on vaikka minkälaisia suunnitelmia talon sisä ja ulkopuolelle. Ennättäisipä jotain niistä saamaan valmiiksikin!