Aikaa on kulunut siitä, kun viimeksi kirjoittelin Nukkekodin kuulumisia. Nyt siis hiukan päivityksiä. Vaikka mitään ei ole aikoihin kuulunut niin nukkekoti on kyllä vielä teon alla.

Kävi nimittäin niin, että muutin ja nukkekoti seurasi mukana. Se tietenkin piti tyhjentää ja kaikki tavarat pakattiin laatikoihin. Salin kalusto on yhä kadoksissa ja sitä tuskin enää mistään löytyy. Toivottavasti tästä muutosta ei mitään ole kadonnut.

Kalusteet odottavat yhä laatikoissaan työhuoneen kaapissa, että joutaisin ne asettelemaan paikoilleen. Siellä ne joutuvat vielä olemaan jonkin aikaa, koska kävi niin että valoja uudelleen  asentaessa kaikki sulakkeet paloivat. Poks vaan ja nukketaloon tuli pidempiaikainen pimeys. En ole saanut hankituksi uusia sulakkeita, mutta teon alla sekin on. Miesystävävä lupasi katsella autotarvikkeistaan löytyykö sieltä sopivia sulakkeita. Jollei löydy niin suuntaan kohti nukkekotiliikettä.

Vähän kauhuissani sinne menen, koska siellä on aina jotain ihanaa ja herkullista ostettavaa ja juuri nyt tuntuu siltä, että pitäisi saada uusi hella... Sellainen ihana 50 luvun kaasuliesi.

Ongelmana on ettei rahavarat oikein nyt kestä nukkekodin kalustelua, kun on tämä oma uusi kotinikin vielä himpun verran kesken. Täytyy pistää asian tärkeysjärjestykseen eli valoja lisää oikeaan asuntoon ja sitten vasta liesi nukketaloon. Sulakkeet kyllä on pakko saada jostain hommattua, mutta taidan odotella niitä autotarvikejuttuja ensin ja vasta sitten ryntään nukkekotiliikkeeseen nautiskelemaan.

Nukkekodille meinasi muutenkin käydä kehnosti. Lapsenlapset alkoivat pitää siellä autokarnevaaleja ja ennenkuin huomasinkaan oli lattialistat irti ja osa portaista vinossa. Nyt on pääsy tyhjään nukketaloon kielletty alaikäisiltä ja meinaan hankkia lukon tai salvan talon yläreunaan, jottei ovia saa auki liian lyhyt leikkijä. Talo on liian arvokas autoralllileikkeihin ja saa olla vain mummun leikittävänä.

Sellaista teko nurmikkoakin olisi tarve saada. harmittaa, kun en pienoismallimessuilta sitä aikaisemmin hankkinut. Ajattelin etten tarvitse sitä ihan vielä, mutta nyt on aika jo saada nurmikenttää nukkekodin eteen ja ostan sitä sen verran, että saavat lapsenlapset autoleikkeihinkin vähän nurmikkoa. Toivottavasti ei ole liian hintavaa...