Tänään olenkin ahkerasti ollut nukketalon kimpussa. Kävin viime viikolla hakemassa lisää tapetteja ja viikonloppuna sain mukavia ostoksia tehtyä sisustusliikkeestä. Löysin sellaisen liikeen kun Piironki ja sen ikkunassa oli pari nukketaloa, minkä kutsumina minä sitten päätin poiketa liikkeessä katsomassa olisiko siellä mitään muuta nukkekotiin liittyvää. Ja olihan siellä. Kalustoista nukkeihin asti.

Minä kuitenkin sorruin kylpyhuone settiin, vaikka entinenkin on olemassa. Vanha on itsetehty kovettuvasta massasta ja aika raa'an näköinen verrattuna tähän uuteen ruusunnuppukuvioiseen.

Kyllä tällaisessa kylpyhuoneessa kannattaa peseytyä nukkeväen. Haikailin tuossa viikonlopun aikana muutamia vanhoja nukkejani, mutta en vain löydä niitä. Olisi sopinut entiset Helga ja Holger asioimaan tähän kylppäriin. Pakko on mennä kunnolla kaivelemaan kellaria, jotta saisin tavarat etsittyä ja pääsisin niitä ihailemaan.

Yhden sängyn peitteineen löysin. Sänky on emännöitsijän ihana, pehmeä vuode. Pitsipeitekin on siinä päällä. Pitsi on sukulaisen vanhasta laknasta otettu talteen ja tässä se nyt elää uutta elämäänsä.

Piirongissa oli myös nukketalon lamppuja tarjouksessa. Hankin heti hienot Tiffany valaisimet kattoon ja pöydällä. Ne tulevat isännän työhuoneeseen. Emännöitsijän huoneeseen tulee tuo kellokukkavalaisin ja saman tyylinen kattolamppu. Kattorakennelmat vielä ovat miettimättä, kun on nuo seinät kesken ja lattipaperitkin sain vasta tänään laitettua. Kunhan paperit kuivuvat niin ne voi kääntää ympäri ja alkaa suunnitella lamppujen paikkaa kattoon ja paperoida katon.

Tässä ylhäältä alaspäin: kylppärin seinää,emännöitsijän hempeää kukkanuppuseinää ja sitten raskaampaa työhuonetta ja alimpana pieni silku ruokasalin seinästä. Tuo kylpyhuoneen tapetti on kellertäväsävyistä ruusunnuppua. Nyt sitten tuli tuo vaaleanpunainen kukkanuppuinen kylppärikaluste sarja sinne aikaisemmin suunnittelemani vaalean  ja kullan värisen kylppärikalusteen sijaan. Kyllä se varmaan sinne istuu hyvin.

Nyt pitää mennä vähän hiplaamaan seiniä, josko alkavat kuivua nopeammin. Nukkekotiliikkeeessä sain uudet ohjeet tapetointiin. Hankin sieltä jotain liiman ja liisterin välistä geeliä ja sillä tapetoin nämä tapetit ja oli todella helppoa. Aineen nimi on U-glue. Mukava ja helppo käyttää ja sivellin lähtee puhtaaksi lämpimällä vedellä.